ŠARIŠSKÝ JABLEČNÍK

26. května 2014 v 23:00 |  *♥DOBROTY Z KUCHYNĚ
BUDETE POTŘEBOVAT:
5 vajíček
1 hrníček cukru krupice
5 jablíček...nakrájet na plátky
2 hrníčky pol.mouky
1 hrníček oleje
1/2 káv,lžičky skořice
1 káv.lžičku jedlé sody
1 tabulka hořké čokolády ..nasekat
1/2 hrničku nasekaných oříšků

POSTUP.

Vajíčka šlehámě s cukrem do pěny,po troškách přílévej oleje za stálého šlehání.
Když je vyšleháno přisyp nasekané oříšky a čokoládu.Promíchej a přisypávej mouku smíchanou se sodou a skořicí.
Tak a teď si vyložíš plech pečícím papírem,a nebo klasicky vymaž a vysyp moukou.
Naleješ půlku těsta na plech a stejnoměrně rozetři.Klidne to hezky rotáhni po plechu i do tenka,ono jak se to bude péct tak to naskočí.Když je rozetřeno tak na těsto nasyp nakrájená jablíčka ( klidne i více jablíček já dávala 7,ale v receptu je 5,tak se toho držím) Máš jablíčka na plechu??Tak je posyp skořicovým cukrem a nebo skořicí s vanilkpvým cukrem a ted naleješ druhou půlku těsta.Nemusíš poctive roztírat,já to tak jen pošudlám,při pečení se to roztáhne.No a je hotovo.Šup do trouby a peče se asi 35 minut.Troubu měj předem rozpálenou,aby rychle koláč naskočil.To už každý podle toho jak mu trouba peče.....

DOBROU CHUŤ.

Dadína
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 betka andelova betka andelova | Web | 28. května 2014 v 10:49 | Reagovat

Dadunko  no může to  byt  dobré  ne :-)  :-)  :-)  :-)

2 káva káva | 3. března 2015 v 9:57 | Reagovat

Ahoj , ten recept znie super . Na výmenu ti tu nechávam môj obľúbený.http://coffeein.sk/blog/17/kava-nieje-len-cierna-fotonavod-na-pripravu-kavoveho-dezertu/ . A čo sa týka blogu, asi zváž nový design :D alebo aspon to písmo, zle sa to číta

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama