Dobrůtky 4.

5. července 2008 v 18:42 | DŚ. |  *♥DOBROTY Z KUCHYNĚ

Marhuľový punčový

Piškóta: 7 vajec,210g kryštálového cukru, 210g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 5 lyžíc oleja. Po upečení rozrežeme - ja pečiem dve jednu zo 4 a druhú z troch vajec. Plnka: 3 balíčky detských piškótov, 1 marhuľový kompót, 3 - 4lyžice malinového lekváru, 2 vanilkové cukry, 0,5 dcl rumu alebo pár kvapiek rumovej esencie, cukor podľa chuti. Piškóty zalejeme kompótom, necháme ich navlhnúť - trvá to dlhšie - potom rozmixujeme, nie úplne dohladka. Ak ostanú malé kúsky piškót nerozmixované, to nevadí. Pridáme ostatné ingrediencie. Na hrubší plát natrieme plnku, položíme tenší a polejeme polevou. Poleva: 400g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 2 lyžice oleja, pár kvapiek malinového farbiva. Zamiešame a ihneď natrieme. Ozdobíme čokoládou a bielkom s cukrom.

Jogurtové řezy s ostružinami

Recept vznikl kombinací lehce upravených jogurtových řezů od snížek, tvarohových řezů od ivankadav82 a mých zbytků v lednici :-) Těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1/3 hrnku oleje, 2 PL kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 200 g bílého jogurtu - vše sešlehat a nalít na vymyzaný a moukou vysypaný plech. Péci cca 20-25 minut na 180 stupňů. Tvarohové těsto: 10 PL bílého jogurtu, 150 g tvarohu, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 70 g cukru krupice, 1 vanilkový pudink, půl prášku do pečiva-smíchat a nalít na upečený ještě teplý korpus a dát zapéct na dalších cca 20 minut. Vychladlý moučník poklást proslazenými rozpůlenými ostružinami (lesní celé), na ně navrstvit 2 ušlehané Ramy creamfine. Chladit v lednici, těsto krásně zvláční.

Likérové špičky

Krém: 18 dkg vody,3 lžíce solamylu,16 dkg písk.cukru,2 dkg kakaa,vaříme 5 minut na hustou kaši.Přidáme 26 dkg čokolády na vaření a po rozpuštění přimícháme 26 dkg 100% tuku.Necháme vychladit a vyšleháme.Trubičkou na špičky nasříkme krém na piškoty a dáme do mrazáku.Po ztuhnutí naplníme buď vaječným koňakem nebo já jsem plnila rozmíchaným salkem s rumem.Řezanou špičkou uzavřeme špičky a dáme zase do mrazáku,pak máčme v čokol.polevě.

Pařížské rohlíčky

Těsto: 30 dkg m.cukru,4 bílky,20 dkg ml.ořechů,2 lžíce hr.mouky Bílky s cukrem šlehat nad parou do zhoustnutí, odstavit, vmíchat ořechy a muku a stříkat sáčkem na plech rohlíčky.Péct v mírně vyhřáté troubě,spíš sušit,jako sněhové cukroví. Krém jsem dělala klasický pudinkový,jen jsem do něj přidala trochu nescafe.Krém zdobičkou nastříkat na rohlíčky,dát na chvíli do mrazáku a pak máčet v čokoládové polevě.

Tiramisu dia

500g tvarohu, 2 neslazené práškové šlehačky Oetker, umělé sladidlo,piškoty, silná černá káva.
Šlehačky ušleháme podle návodu na sáčku a zašleháme po troškách tvaroh oslazený umělým sladidlem. Do formy dáme piškoty namáčené v kávě a na to vrstvu krému, opakujeme do vypotřebování. Nahoru nasypeme hořké kakao. Dáme dobře ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama