Cukroví 3.

5. července 2008 v 18:33 | DŚ. |  *♥DOBROTY Z KUCHYNĚ
4. (v předu) Slané sýrové:
400 g hl. mouky, 250 g tuku nebo másla, 200 g taveného sýra, 2 vejce, 1/2 bal. prášku do pečiva, sůl.
Vypracujeme těsto, rozválíme na 2 mm silnou placku (těsto vyskočí), vykrajujeme různé tvary,
potřeme rozšlehaným vejce a sypeme čímkoli (kmín, mák, sezam, lněné semínko, paprika, kari, strouhaný sýr atd).

( v pozadí) Rychlé kremrole:
370 g hl. mouky, 280 g másla, 1 kysaná smetana, 1 vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu odpočinout.
Potom rozválíme na obdélník, rozkrájíme jej na asi 3 cm široké pruhy, které natáčíme na cukrářské trubičky.
Položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C přibližně 15 minut
dozlatova.
Bílková náplň:4 bílky, 280 g jemného krystalu vyšleháme v páře. (zdroj - Chvilka pro tebe).
Z tohoto těsta jsou i mini kremrolky na tácu vpředu po stranách sýrového pečiva, které jsou plněné lučinou.

36.
37.
36. Kuličky "Karamelové Raffaelo":
250 g 100% tuku, 1 Salko (zkaramelizované vařením plechovky ponořené do vody 1-2 hodiny),
70 g Solamylu (nebo 2 karamelové pudinky, pražené nesolené mandle, kokos na obalení. Do horkého
rozpuštěného 100% tuku vmícháme zkaramelizované salko, Solamyl nebo karamelové pudinky. Když směs
zhoustne, necháme vychladit, lžičkou nabíráme kousky, tvarujeme kuličky, do kterých vmáčkneme praženou
nesolenou mandli, obalujeme v kokosu, uložíme do papírových košíčků.

37. Fíkové kostky:
150 g fíků, 100 g nastrouhaných ořechů, 100 g cukru moučka, 1 lžička skořice, 50 g nastrouhaného perníku,
rum podle chuti, čokoládová poleva. Fíky umeleme na masovém mlýnku, promícháme s ostatnímu surovinami
kromě čokoládové polevy. Hmotu vyválíme na silnější placku, vykrájíme kostky a necháme do druhého dne o
schnout.
Potom poléváme čokoládovou polevou. Po zaschnutí uložíme do papírových košíčků.

38.39. 40.
38. Šušené švestky v hořké čokoládě:
Sušené švestky naplníme vlašskými ořechy a obalujeme v hořké čokoládové polevě.

39. Kuličky "Ferrero-Rocher":
250 g 100% tuku, 1 Salko, 2 kakaové pudinky, 2 lžíce kakaa, pražené lískové oříšky
(na suché pánvi vymnuté ve staré utěrce), hrubě sekané lískové nebo vlašské ořechy na obalení.
Do horkého rozpuštěného 100% tuku vmícháme Salko, 2 kakaové pudinky a 2 lžíce kakaa.
Když směs zhoustne a vychladne, lžičkou nabíráme kousky, tvarujeme kuličky,
do kterých vmáčkneme lískový oříšek a obalíme v hrubě sekaných oříškách.

40. Kávová zrna:
1 balíček piškotů (umlít na strojku na strouhanku nebo v robotu), 140 g másla, 100 g cukru moučka,
100 g mletých ořechů, 4 lžičky kakaa, 3 lžičky instantní kávy (Jacobs), 100 g nugátové čokolády (nastrouhat).
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, ze kterého utvoříme oválky. Rukojetí vařečky uděláme ryhu
v podobě kávového zrna. Celá zrna máčíme v čokoládové polevě a dáme na mřížku okapat.

41.42. 43.
41. Sušené meruňky v mléčné čokoládě:
Sušené meruňky naplníme oloupanými mandlemi a obalujeme v mléčné čokoládové polevě.

42. Kuličky "Raffaelo":
250 g 100% tuku, 1 salko, 70 g Solamylu (nebo 2 kokosové pudinky), 50 g jemně mletého kokosu,
pražené nesolené mandle, kokos na obalení. Do horkého rozpuštěného 100% tuku vmícháme Salko,
Solamyl nebo kokosové pudinky a jemně mletý kokos. Když směs zhoustne a vychladne, lžičkou
nabíráme kousky, tvarujeme kuličky, do kterých vmáčkneme praženou mandli a obalujeme v kokosu.

DALŠÍ CUKROVÍ
1.
Čokoládové doutníčky - nepečené:
250 g mletých piškotů, 250 g cukr mletý, 250 g kandované ovoce a rozinky, šťáva a kůra z citrónu, 70 g másla (nebo ztužený tuk), do hustoty rum. Tvoříme malé doutníčky, které po ztuhnutí namáčíme v čokoládové polevě a zdobíme barevným sypáním, můžeme uprostřed nalepit proužek z alobalu jako na doutníku.

Burizónový chlebíček:
250 g krystalového cukru rozpustíme na karamel, přidáme celé Salko (slazené kondenzované mléko) a přidáme celou rozpuštěnou Ivu nebo modrou Lukanu. Řádně promícháme a vsypeme balíček neslazených burizonů. Vše upravíme do
BOMBIČKY:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama