Cukroví 1.

5. července 2008 v 18:27 | DŚ. |  *♥DOBROTY Z KUCHYNĚ
8.Kokosové tyčinky:
300 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 120 g tuku, 120 g kokosu, 1 vejce. Vypracujeme těsto
a necháme uležet. Strojkem na maso vytlačujeme přes speciální nástavec z těsta tyčinky a upečeme.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou a z jedné strany namáčíme v čokoládové polevě.

9.Dvojbarevné kytičky:
Tmavé těsto:150 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, lžíce kakaa. Vypracujeme těsto
a necháme odpočinout. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Na tmavá kolečka nastříkáme sáčkem
s hvězdičkovou trubičkou kytičky ze světlého těsta.
Světlé těsto:150 g hladké mouky, 120 g másla,
40 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr. Utřeme máslo a oba cukry, přidáme žloutky a nakonec mouku.
Do středu každé kytičky dáme marmeládu a upečeme.


10.
11. 12.

10. Linecké cukroví:
420 g hladké mouky, 280 g tuku, 140 g moučkového cukru, 4 vařené žloutky. Vypracujeme těsto a necháme odležet.
Z těsta vyválíme plát, vykrájíme kolečka nebo hvězdičky a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou.
11. Sirky:
250 g polohrubé mouky, 30 g moučkového cukru, 200 g tuku, 60 g mletých mandlí, 1 žloutek,
1/2 lžičky prášku do pečiva. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom z těsta tvarujeme válečky,
které upečeme. Ještě teplé obalujeme v krystalovém cukru. Po vychladnutí máčíme jeden konec v čokoládové polevě.

12. Důlkové koláčky:
200 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 120 g tuku, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry. Ze surovin vypracujeme těsto
a necháme odležet. Potom z těsta tvarujeme kuličky a dáváme na plech. Koncem vařečky uděláme do kuliček důlky,
do kterých dáme marmeládu a upečeme.

13.
14. 15.
13. Marokánky:
85 g mandlí nakrájených na lupínky, 80 g neslaných arašídů, 80 g rozinek, 100 g cukru krupice, 25 g tuku, 125 ml šlehačky, 12 lžic hladké mouky. V hrnci svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle, arašídy a rozinky. Potom odstavíme a zamícháme mouku. Ještě z horké směsi děláme lžící kopečky na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
14. Medové soudky:
300 g polohrubé mouky, 90 g tuku, 2 žloutky, 120 g medu, 1 vanilkový cukr, 20 g čokolády na vaření (nastrouhat) a 1 lžička jedlé sody. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom z jedné třetiny vykrájíme kolečka a zbytek rozkrájíme na proužky, které natočíme na trubičky. Vše upečeme a necháme vychladnout. Soudky sundáme z trubiček. Kolečka potřeme marmeládou a soudky na ně přilepíme. Vršek soudku namočíme do čokoládové polevy a necháme zaschnout. Potom soudky plníme krémem. Krém:3 žloutky a 150 g moučkového cukru vyšleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Sundáme z vodní lázně a postupně zašleháme 250g másla.
15. Medovníčky:
400 g hladké mouky, 150 g medu, 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 80 g tuku, 1/2 lžičky skořice
a 1/2 lžičky mletého anýzu, 1 kávová lžička jedlé sody. Vypracujeme těsto a necháme odležet.
Potom z těsta tvarujeme kuličky jako malý ořech a upečeme. Po vychladnutí zdobíme čokoládovou
polevou a cukrovými perličkami nebo mandlí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama